CUPRINS
INTRODUCERE
CAPITOLUL 1. Sistemul bancar în România în perioada de tranziţie la economia de piaţă 4
1.1. Structura organizatorică a sistemului bancar din România 4
1.2. Activitatea de organizare, funcţionare şi conducere a aparatului bancar din ţara noastră 7
1.3. Caracteristici şi funcţii operaţionale ale Băncii Comerciale Române 12
CAPITOLUL 2. Profitabilitatea şi lichiditatea - elemente definitorii în activitatea unei bănci 19
2.1. Conceptul de rentabilitate, profitabilitate şi lichiditate 19
2.2. Principalii indicatori de exprimare a profitabilităţii 22
2.3. Exprimare lichidităţii prin indicatori specifici activităţii bancare 27
CAPITOLUL 3. Evidenţierea veniturilor, cheltuielilor şi stabilirea rezultatelor financiare la nivelul Băncii Comerciale Române 33
3.1. Categorii de cheltuieli bancare şi tehnici specifice de evidenţiere a acestora 33
3.1.1. Costurile bancare privind constituirea capitalului propriu şi a depozitelor 33
3.1.2. Cheltuieli cu administrarea şi funcţionarea băncii 36
3.2. Analiza evoluţiei şi structurii cheltuielilor bancare şi implicaţii ale acestora asupra rezultatelor financiare 40
3.3. Profitul - scopul final al întreprinzătorului bancar 44
CAPITOLUL 4. Analiza performanţelor bancare şi a riscului la Banca Comercială Română 48
4.1. Analiza indicatorilor de profitabilitate specifici activităţii bancare 48
4.2. Principalele aspecte privind fezabilitatea activităţii bancare 51
4.3. Analiza de risc şi lichiditate în aprecierea performanţelor bancare 57
CONCLUZII 63
BIBLIOGRAFIE 67
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu