CUPRINS
CAPITOLUL 1. RISCUL SI INCERTITUDINEA IN ECONOMIA DE
PIATA.......................................................................
.....6
1. Contextul aparitiei notiunii de
risc.......................6
2. Clasificarea formelor de
risc................................8
3. Prezentare din punct de vedere teoretic si
conceptual a riscurilor
intreprinderii....................9
4. Consideratii generale asupra solvabilitatii
intreprinderii..........................................
.............13
Prezentarea subiectului studiului de
caz.......................15
CAPITOLUL 2. ANALIZA RISCULUI ECONOMIC (DE
EXPLOATARE)...........................................................20
2.1. Aprecierea riscului de exploatare
structural........21
2. Pragul de rentabilitate si riscul de exploatare.....21
3. Analiza flexibilitatii
intreprinderii......................27
4. Sensibilitatea rezultatului in raport
cu nivelul de
activitate........................................28
5. Analiza riscului economic prin metoda
direct
–costing.....................................................3
0
6. Analiza raportului risc –
eficienta......................32
Studiu de
caz...........................................................
......36
CAPITOLUL 3. ANALIZA RISCULUI FINANCIAR (AL
INDATORARII)...........................................................43
1. Riscul operatiunilor financiare
pe termen
scurt....................................................44
2. Riscul operatiunilor financiare
pe termen
lung....................................................45
3.3. Structura financiara a
intreprinderii...................48
4. Influenta riscului asupra
rentabilitatii
financiare........................................49
5. Efectul de levier
financiar..................................50
Studiu de
caz.................................................................59
CAPITOLUL 4. ANALIZA RISCULUI DE FALIMENT
(INSOLVABILITATEA).............................................65
1. Conceptul de intreprindere in dificultate............66
2. Cauzele falimentului
intreprinderii.....................68
3. Analiza statica a riscului de faliment pe
baza bilantului
patrimonial.................................72
4. Analiza riscului de faliment prin
metoda
ratelor.....................................................75
5. Analiza riscului de faliment prin
metoda
scorurilor................................................77
6. Modelul Bancii Comerciale Romane
pentru estimarea riscului de
faliment..................81
7. Analiza functionala a riscului de faliment..........85
8. Analiza dinamica a riscului de faliment
prin metoda
fluxurilor.........................................88
Studiu de
caz...........................................................
......90
Situatii financiare obtinute prin retratarea
documentelor contabile de
sinteza................................94
CAPITOLUL 5. ANALIZA STRATEGICA A RISCULUI....................99
1. Coordonate ale analizei strategice a riscului.......99
2. Riscul in extinderea activitatii
intreprinderii......105
CAPITOLUL 6. CONCLUZII FINALE ASUPRA GRADULUI
DE RISC SI
INCERTITUDINE...................................107
6.1. Concluzii si recomandari privind
activitatea
intreprinderilor
analizate.....................................107
2. Greseli de management – surse primare
de
risc....................................................
............ 112
ANEXE.......................................................................
.............................115
BIBLIOGRAFIE................................................................
......................127
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu