Tehnologia Generala de Prelucrare a Melcilor Comestibili

Cuprins
Introducere 5-6
Cap. I Importanţa şi evoluţia melcilor 7
1.1 Importanţa şi evoluţia melcilor la nivel naţional 7-8
1.2 Importanţa şi evoluţia melcilor la nivel mondial 9-10
Cap. II Sisteme de creştere 11
2.1 Specii de melci comestibili 12-15
2.2 Sisteme de creştere în „aer liber” 15-16
2.3 Sisteme de creştere cu circuit închis (crescătorie închisă) 17-18
Cap.III Recoltarea, ambalarea şi controlul sanitar 19
3.1 Recoltarea melcilor 19-20
3.2 Prelucrarea melcilor şi controlul sanitar 20-21
3.2.1 Prelucrarea melcilor 21-22
3.2.2 Prelucrarea cărnii de melc 22-25
3.2.3 Controlul sanitar al conservelor de melci 25-26
3.3 Depozitarea şi ambalarea pentru expediere 27-28
Cap. IV Tehnologia conservării melcilor 29
4.1 Pregătirea melcilor pentru conservare 29-30
4.2 Semiconserve 31
4.2.1 Semiconserve de melci în gelatină 31
4.2.2 Semiconserve de melci în suc propriu 32
4.2.3 Semiconserve de melci în saramură 33
4.3 Conservarea prin congelare 34
4.4 Conservarea cochiilor ale melcilor de grădină 35
4.5 Produsul obţinut 36-37
4.6 Carnea de melc (produs industrial) 37-38
4.7 Icrele de melci 38-39
Concluzii 40-41
Bibliografie 42

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu