CUPRINS
CAPITOLUL 1 INTRODUCERE: STADIUL DE DEZVOLTARE ACTUAL AL INDUSTRIEI
ALIMENTARE IN ROMANIA………… 3
1. Locul si rolul industriei alimentare
in economia tarii noastre…………………………………… 3
2. Volumul si dinamica ramurii in crearea PIB……………… 4
3. Capacitatea ramurii de a atrage si
a utiliza forta de munca …………………………………… 5
4. Capacitatea ramurii de a aduce profit ……………………….. 6
5. Structura industriei alimentare ……………………………… 8
CAPITOLUL 2 CAPACITATEA DE PRODUCTIE………………… 9
2.1. Ce reprezinta capacitatea de productie………………………… 9
2.2. Indicatorii tehnico-economici de utilizare
a capacitatii de productie ……………………………………… 11
2.3. Exprimarea capacitatii de productie…………………………… 12
2.4. Determinarea locurilor inguste………………………………… 13
CAPITOLUL 3 FACTORI DE DETERMINARE A CAPACITATII DE
PRODUCTIE………………………………………………………….. 21
1. Factori majori de determinare a marimii
capacitatii de productie ………………………………………... 21
2. Caracteristicile tehnico-productive ale diferitelor
verigi de productie …………………………………………….. 22
3. Fondul de timp maxim disponibil…………………………….. 25
4. Indicatori de utilizare intensive a capacitatii de productie…….
27
5. Calitatea materiei prime si a produselor finite………………… 31
6. Structura sortimentala a fabricatiei……………………………. 33
7. Organizarea productiei si a muncii.Normarea muncii ………… 34
CAPITOLUL 4 S.C. “ SIMULTAN “ SRL – PREZENTARE
GENERALA………………………………………………………………… 35
1. Prezentarea S.C. “ SIMULTAN” SRL………………………… 35
2. Structura materiei prime……………………………………….. 37
3. Structura de productie…………………………………………. 43
CAPITOLUL 5 ANALIZA CAPACITATII DE PRODUCTIE LA
S.C. “ SIMULTAN “ SRL…………………………………………………. 51
1. Calculul capacitatii de productie……………………………… 51
2. Analiza capacitatii de productie………………………………. 53
1. Analiza capacitatii de productie in perioada
ianuarie – septembrie 2000……………………………………….. 53
2. Analiza capacitatii de productie in perioada
octombrie – decembrie 2000…………………………………….. 53
3. Cai de optimizare a utilizarii capacitatii de productie la S.C.
Simultan S.R.L………………………………………………… 55
1. Optimizarea gradului de utilizare a capacitatii de
productie
prin cresterea utilizarii fortei de munca…………………………… 55
2. Optimizarea gradului de utilizare a capacitatii de
productie prin restructurarea numarului de muncitori……………..
59
5.3.3. Optimizarea gradului de utilizare a capacitatii de
productie
prin extinderea pietei…………………………………………….. 60
5.3.4. Optimizarea gradului de utilizare a capacitatii de
productie
prin imbinarea celor trei metode………………………………… 65
CAPITOLUL 6 CONCLUZII………………………………………….. 70
BIBLIOGRAFIE………………………………………………………….. 72
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu