CUPRINS
| |Introducere |1 |
|Capitolul | Orientări şi tendinţe privind asigurarea calităţii |4 |
|1 |produselor şi serviciilor | |
|1.1 |Preocupări pe plan mondial privind asigurarea calităţii |4 |
|1.1.1|Cadrul conceptual al calităţii |5 |
|1.1.2|Evoluţia modalităţilor de asigurare a calităţii |6 |
|1.1.3|Certificarea şi acreditarea calităţii |8 |
|1.2 |Politica UE privind promovarea calităţii |10 |
|1.3 |Preocupări în România privind asigurarea calităţii |15 |
| |produselor şi serviciilor | |
|Capitolul |Caracteristicile modelelor de asigurare a calităţii |20 |
|2 |propuse de standardele ISO seria 9000 | |
|2.1 |Prezentarea generală a standardelor ISO seria 9000 |21 |
|2.2 |Selecţia şi implementarea unui model de asigurare externă |25 |
| |a calităţii | |
|2.2.1|Selecţia şi utilizarea standardelor ISO seria 9000 în |25 |
| |scopul asigurării externe a calităţii | |
|2.2.2|Elementele sistemului calităţii |28 |
|2.3 |Cerinţele standardelor ISO seria 9000 referitoare la |40 |
| |documentarea sistemelor calităţii | |
|Capitolul |Analiza metodoligiei de asigurare a calităţii produselor |44 |
|3 |la SC “CONFECŢIA” SA | |
|3.1 |Prezentarea generală a SC “CONFECŢIA” SA |45 |
|3.1.1|Prezentarea societăţii |45 |
|3.1.2|Organizarea societăţii |46 |
|3.1.3|Organizarea funcţiunii calitate |47 |
|3.2 |Responsabilităţi privind asigurarea calităţii în cadrul SC|47 |
| |“CONFECŢIA” SA | |
|3.3 |Documentele sistemului calităţii la SC “CONFECŢIA” SA |52 |
|3.4 |Asigurarea calităţii în aprovizionare |54 |
|3.4.1|Controlul aprovizionării |54 |
|3.4.2|Analiza comenzii |56 |
|3.5 |Asigurarea calităţii în producţie |56 |
|3.5.1|Identificarea şi trasabilitatea produselor |56 |
|3.5.2|Inspecţia şi încercarea |57 |
|Capitolul |Propuneri de perfecţionare a unui audit intern al |59 |
|4 |calităţii la SC “CONFECŢIA” SA | |
|4.1 |Conceptul de audit al calităţii |59 |
|4.1.1|Definirea auditului calităţii |59 |
|4.1.2|Tipuri de audituri ale calităţii |60 |
|4.1.3|Cerinţe ale standardelor ISO seria 9000 privind auditul|60 |
| |intern al calităţii | |
|4.2 |Metodologia efectuării unui audit intern al calităţii la |63 |
| |SC “CONFECŢIA” SA | |
|4.2.1|Generalităţi privind modul de abordare a auditului |63 |
| |intern al calităţii la SC “CONFECŢIA” SA | |
|4.2.2|Planificarea auditurilor interne ale calităţii |63 |
|. | | |
|4.2.3|Efectuarea auditurilor interne ale calităţii |64 |
|. | | |
|4.2.4|Raportarea rezultatelor auditurilor interne ale |64 |
|. |calităţii | |
|4.3 |Recomandări pentru desfăşurarea optimă a auditului intern |65 |
| |al calităţii | |
| | | |
| |Concluzii |68 |
| |Bibliografie |70 |
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu