Studiu privind controlul calitatii produselor apicole

                                   Cuprins
      Partea a I a. Studiu Bibliografic
      Introducere..
............................................................................
...............
      Capitolul 1. Mierea de albine...
      1.1.Clasificarea mierii de albine..
      1.2.Specii de albine si particularitatile structurale ale acestora....
      1.3.Producerea mierii de catre albine..
      1.4.Compozitia chimica a mierii...
      1.4.1.Apa...
      1.4.2.Substantele zaharoase....
      1.4.2.1.Monozaharidele..
      1.4.2.2.Dizaharidele...
      1.4.2.3.Trizaharidele....
      1.4.2.4.Zaharuri superioare..
      1.4.3.Substante nezaharoase...
      1.4.3.1.Acizii....
      1.4.3.2.Enzimele...
      1.4.3.3.Vitaminele...
      1.4.3.4.Sarurile minerale...
      1.4.3.5.Proteinele.....
      1.4.3.6.Alti compusi.....
      1.5. Valoarea alimentara si dietetica a mierii de
      albine....
      1.6.Valoarea terapeutica a mierii de albine....
      1.7. Caracteristicile organoleptice ale mierii de
      albine.....
      1.7.1.Aspectul si consistenta mierii...
      1.7.2.Cristalizarea mierii...
      1.7.3.Culoarea...
      1.7.4.Gustul.....
      1.7.5.Aroma...
      Capitolul 2. Alte produse apicole.......
      2.1.Laptisorul de matca....
      2.2.Polenul si pastura....
      2.3.Propolisul..
      2.4.Veninul de albine....
      2.5.Ceara de albine...
      Capitolul 3. Controlul calitatii produselor apicole...
      3.1.Mierea de albine.....
      3.1.1.Generalitati....
      3.1.2.Examenul organoleptic si determinarea
      impuritatilor....
      3.1.2.1.Examenul organoleptic...
      3.1.2.2.Determinarea impuritatilor..
      3.1.3.Determinarea                                   caracteristicilor
fizico-chimice...
      3.1.3.1.Determinarea apei...
      3.1.3.2.Determinarea cenusei...
      3.1.3.3.Determinarea zaharului reductor prin
      metoda Elser....
      3.1.3.4.Determinarea   zaharului   usor   hidrolizabil   prin   metoda
Elser......
      3.1.3.5.Determinarea substantelor insolubile
      in apa....
      3.1.3.6.Determinarea indicelui diastazic prin
      metoda Gothe.....
      3.1.3.7.Determinarea hidroximetilfurfuralui
      (NMF) prin metoda Fiehe...
      3.1.3.8.Determinarea hidroximetilfurfuralui
      (NMF) prin metoda Winkler...
      3.1.3.9.Identificarea glucozei indusriale prin
      reactia cu alcol...
      3.1.3.10.Identificarea      fainei      de      cereale      si      a
      amidonului prin reactia cu iod..
      3.1.3.11.Identificarea gelatinei si cleiului
      prin reactia cu tanin.....
      3.1.3.12.Identificarea clorurii de anilina..
      3.1.3.13.Identificarea mierii de mana prin
      reactia cu apa de var..
      3.1.3.14.Determinarea indicelui colorimetric
      3.1.3.15.Determinarea conductivitaii
      electrice...
      3.1.3.16.Determinarea continutului de
      granule de polen...
      3.1.3.17.Determinarea microcristalelor
      de zaharuri......
      3.1.3.18.Determinarea aciditatii prin
      tritrimetrica....
      3.1.4.Mentiuni in buletinul de analiza....
      3.1.5.Conditii de calitate a mierii......
      3.2.Posibilitati de falsificare a mierii....
      3.2.1.Falsificarea cu sirop de zahar...
      3.2.2.Falsificarea cu sirop de zahar invertit pe
      cale chimica.....
      3.2.3.Falsificarea cu sirop de porumb (HFCS)
      sau alt hidrolizat enzimatic de amidon...
      3.2.4.Falsificarea cu melasa…..
      3.2.5.Falsificarea prin adaos de albus de ou…
      3.2.6.Alte falsificari….
      Partea a II a. Studii propice.
      Capitolul 4. Controlul calitatii produselor apicole la S.C. Apicola
      S.R.L. Com. Comarnic Jud. Prahova.
      4.1.Prezentarea unitatii…
      4.2.Rezultate. Concluzii. Recomandari.
      Bibliografie…………..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu