CUPRINS
INTRODUCERE
3
Capitolul 1 Aspecte teoretice privind mediile de comunicaţie
promoţională 5
1.1. Sistemul de comunicaţii al firmei şi activitatea
promoţional 5
1.2. Definirea, obiectivele şi rolul promovării
8
1.3. Etapele realizării unor comunicări eficiente
9
Capitolul 2 Structura activităţii promoţionale
14
2.1. Publicitatea
14
2.2. Promovarea vânzărilor
21
2.3. Relaţiile publice
25
2.4. Manifestările promoţionale
25
2.5. Forţa de vânzare
27
2.6. Marketingul direct
28
2.7. Utilizarea mărcilor
31
2.8. Design-ul şi ambalajul
32
Capitolul 3 Strategii promoţionale
34
3.1. Importanţa elaborării strategiei pomoţionale
34
3.2. Variantele strategiei promoţionale
34
3.3. Operaţionalizarea politicii promoţionale
42
3.3.1. Definirea obiectivelor activităţii
promoţionale, selecţia,
mijloacelor, tehnicilor promoţionale şi agenţilor de
piaţă vizaţi 42
3.3.2. Modalităţi de stabilire a bugetului
promoţional 44
3.3.3. Elaborarea mix-ului promoţional
47
3.3.4. Controlul şi evaluarea rezultatelor
activităţii
promoţionale
48
Capitolul 4 Prezentarea generală a SC HARMOPAN SA Miercurea-Ciuc 50
4.1. Istoricul întreprinderii şi obiectul de activitate al
societăţii 50
4.2. Principalele produse ale firmei
52
4.3. Promovarea produselor la S.C. HARMOPAN S.A. Miercurea-
Ciuc 55
4.3.1. Poziţionarea pe piaţă
55
4.3.2 Clienţi
55
4.3.3. Principalii concurenţi
56
4.3.4. Misiunea şi obiectivele firmei
56
4.3.5. Strategii de dezvoltare
57
4.3.6. Analiza SWOT
58
4.3.6.1. Puncte tari
58
4.3.6.2. Puncte slabe
58
4.3.6.3. Oportunităţi
58
4.3.6.4. Ameninţări
59
4.3.7. Mix-ul de marketing
59
4.3.7.1. Politica de produs
59
4.3.7.2. Politica de preţ
59
4.3.7.3. Politica de distribuţie
60
4.3.7.4. Politica promoţională
60
4.4. Programul promoţional a S.C. HARMOPAN S.A cu privire la
lansarea
pe piaţă a noilor Napolitane sub marca “CRACK”
62
Concluzii şi recomandări
65
BIBLIOGRAFIE
67