CUPRINS
INTRODUCERE
3
Capitolul 1 Aspecte teoretice privind mediile de comunicaţie
promoţională 5
1.1. Sistemul de comunicaţii al firmei şi activitatea
promoţional 5
1.2. Definirea, obiectivele şi rolul promovării
7
1.3. Etapele realizării unor comunicări eficiente
9
Capitolul 2 Structura activităţii promoţionale
12
2.1. Publicitatea
12
2.2. Promovarea vânzărilor
17
2.3. Relaţiile publice
20
2.4. Manifestările promoţionale
21
2.5. Forţa de vânzare
22
2.6. Marketingul direct
23
2.7. Utilizarea mărcilor
25
2.8. Design-ul şi ambalajul
26
Capitolul 3 Strategii promoţionale
29
3.1. Importanţa elaborării strategiei pomoţionale
29
3.2. Variantele strategiei promoţionale
29
3.3. Operaţionalizarea politicii promoţionale
35
3.3.1. Definirea obiectivelor activităţii
promoţionale, selecţia,
mijloacelor, tehnicilor promoţionale şi agenţilor de
piaţă vizaţi 35
3.3.2. Modalităţi de stabilire a bugetului
promoţional 37
3.3.3. Elaborarea mix-ului promoţional
39
3.3.4. Controlul şi evaluarea rezultatelor
activităţii
promoţionale
40
Capitolul 4 Prezentarea generală a SC HARMOPAN SA Miercurea-Ciuc 43
4.1. Istoricul întreprinderii şi obiectul de activitate al
societăţii 43
4.2. Principalele produse ale firmei
44
4.3. Promovarea produselor la S.C. HARMOPAN S.A. Miercurea-
Ciuc 47
4.3.1. Poziţionarea pe piaţă
47
4.3.2 Clienţi
48
4.3.3. Principalii concurenţi
48
4.3.4. Misiunea şi obiectivele firmei
49
4.3.5. Strategii de dezvoltare
49
4.3.6. Analiza SWOT
51
4.3.6.1. Puncte tari
51
4.3.6.2. Puncte slabe
51
4.3.6.3. Oportunităţi
51
4.3.6.4. Ameninţări
51
4.3.7. Mix-ul de marketing
52
4.3.7.1. Politica de produs
52
4.3.7.2. Politica de preţ
52
4.3.7.3. Politica de distribuţie
53
4.3.7.4. Politica promoţională
53
4.4. Programul promoţional a S.C. HARMOPAN S.A cu privire la
lansarea
pe piaţă a noilor Napolitane sub marca “CRACK”
54
Concluzii şi recomandări
58
BIBLIOGRAFIE
60