CUPRINS
Capitolul 1. CALITATEA ŞI ROLUL SĂU ÎN DEZVOLTAREA ACTIVITĂŢII
ECONOMICE.
|1.1. Calitatea –caracteristici generale |4 |
|1.2. Factorii care influenţează calitatea |6 |
|1.3. Rolul calităţii în dezvoltarea activităţii economice |7 |
|1.4. Sistemul managerial al calităţii |9 |
|1.5. Relaţiile între calitate şi circulaţia mărfurilor |9 |
Capitolul 2. STANDARDIZAREA
|2.1. Asigurarea şi ridicarea calităţii |11 |
|2.2. Tipizare unificare, modularizare, agregare |12 |
|2.2.1.Domenii de aplicare |12 |
|2.3. Standardul şi tipuri de standarde |13 |
| 2.4. Standardizarea în ţări ale lumii |15 |
| 2.5. Standardizarea în România |16 |
| 2.6. Standardizarea internaţională. |17 |
| Originea setului de standarde ale | |
|calităţii | |
| 2.7. Standardizarea regională |17 |
| 2.8. Fenomenul ISO 9000 |18 |
| 2.8.1. Evoluţie |21 |
| 2.8.2. Implementare |22 |
| 2.8.3. Exigenţe şi atitudini faţă de non calitate|23 |
| 2.8.4. Modificări ISO 9001 ediţia anului 2000. |24 |
| 2.9. Standardul ISO 14000 |24 |
| 2.10. Consultanţă în domeniul standardizării |25 |
Capitolul 3. MODUL DE IMPLEMENTARE A SISTEMELOR DE ASIGURARE A
CALITĂŢII ÎN COMFORMITATE CU SERIILE ISO 9000
| 3.1. Asigurarea calităţii |26 |
| 3.1.1. Asigurarea calităţii în marketing |29 |
|şi în proiectare | |
| 3.1.2. Asigurarea calităţii în |29 |
|aprovizionare | |
| 3.1.3. Asigurarea internă a calităţii |29 |
| 3.2. Sistemul calităţii |29 |
| 3.2.1. Elementele sistemului calităţii|30 |
| 3.2.2. Principii generale care stau la|31 |
|baza unui sistem al calităţii | |
| 3.2.3. Avantajele sistemului calităţii|32 |
|bazate pe ISO 9000 | |
|3.3. Implementarea sistemului calităţii |32 |
.
Capitolul 4. MANUALUL CALITĂŢII
|4.1. Manualul calităţii şi planurile calităţii |35 |
| 4.2. Principii de redactare ale unui manual al calităţii |36 |
| 4.3. Motivele de elaborare ale unui manual al calităţii |36 |
| 4.4. Scopurile urmărite prin elaborarea manualului |37 |
| 4.5. Redactarea manualului |37 |
| 4.6. Organizarea manualului |38 |
| 4.6.1. Prezentarea |38 |
| 4.6.2. Structura manualului calităţii |38 |
| 4.7. Conţinutul manualului |38 |
| 4.7.1. Politica şi obiectivele calităţii |39 |
| 4.7.2. Analiza managementului |40 |
| 4.7.3. Proiectarea şi perfecţionarea |40 |
| 4.7.4. Tehnologia de fabricaţie |40 |
| 4.7.5. Controlul aprovizionării |41 |
| 4.7.6. Controlul producţiei |41 |
| 4.7.7. Feedback-ul informaţiilor din partea clientului |41 |
| 4.7.8. Analiza şi auditul calităţii |41 |
| 4.7.9. Instrucţiuni de lucru |42 |
| 4.7.10. Controlul documentelor |42 |
| 4.7.11. Proceduri |43 |
| 4.8. Folosirea manualului calităţii |43 |
Capitolul 5. STUDIU DE CAZ.
| 5.1. Prezentarea SC.TORDAI HAIR COSMETICS S.R.L |44 |
| 5.1.1. Scurt istoric |44 |
| 5.1.2. Domeniul de activitate al firmei |44 |
| 5.2. Studiu comparativ între cerinţele manualului |44 |
|calităţii şi situaţia la SC.TORDAI HAIR COSMETICS S.R.L. | |
| 5.2.1. Alinierea la standardele ISO |44 |
| 5.2.2. Compararea cerinţelor manualului calităţii cu situaţia|45 |
|firmei | |
| 5.2.2.1. Politica şi obiectivele calităţii |45 |
| 5.2.2.2. Organizarea |46 |
| 5.2.2.3. Proiectare şi perfecţionare |47 |
| 5.2.2.4. Tehnologia de fabricaţie |47 |
| 5.2.2.5. Controlul aprovizionării |48 |
| 5.2.2.6. Controlul producţiei |49 |
| 5.2.2.7. Feedback-ul informaţiilor din partea clienţilor |52 |
| 5.2.2.8. Analiza şi auditul calităţii |53 |
| 5.2.2.9. Pregătirea profesională şi motivaţiile |55 |
| 5.2.2.10. Planul calităţii |56 |
| 5.2.2.11. Proceduri |58 |
CONCLUZII 60
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu