CUPRINS
Capitolul 1 Activitatea de creditare realizată de băncile comerciale 5
1.1 Cadrul general de funcţionare a sistemului bancar în România 5
1.2 Creditarea – activitatea specifică băncilor comerciale şi formele
creditului 10
1.2.1 Noţiunea de creditare şi trăsăturile activităţii de creditare 10
1.2.2 Clasificarea creditelor bancare 13
1.2.3 Forme ale creditelor acordate persoanelor fizice 17
Capitolul 2 Riscul în activitatea de creditare a băncilor comerciale
24
2.1 Riscul în activitatea bancară 24
2.1.1 Definiţia şi clasificarea riscurilor bancare 24
2.1.2 Indicatori ai riscurilor bancare 28
2.2 Clasificarea riscurilor de credit 30
2.3 Managementul riscului de credit 35
2.3.1 Identificarea şi evaluarea riscului de credit 35
2.3.2 Preveniea riscului de credit 37
2.3.3 Măsurarea riscului de credit 38
2.3.4 Controlul riscului de credit 40
2.4 Indicatori de măsurare a riscului de creditare 41
2.5 Strategii specifice de gestionare a riscului de credit 43
Capitolul 3 Creditarea persoanelor fizice şi riscurile specifice la banca
comercială Raiffeisen Bank, sucursala Iaşi – Studiu de caz 45
3.1 Tipuri de credite acordate de banca comercială Raiffeisen Bank 46
3.2 Fazele procesului de creditare a persoanelor fizice la banca
comercială Raiffeisen Bank, sucursala Iaşi 49
3.2.1 Descrierea procesului de creditare pentru creditele de consum 50
Fluxul în interiorul băncii se referă la: 51
3.2.2 Analiza bonităţii solicitantului de credit 51
3.2.3 Scoringul şi ratingul de credit 55
3.2.4 Indicatorii de analiză a bonităţii clienţilor 56
3.3 Riscurile specifice creditelor acordate persoanelor fizice de către
Raiffeisen Bank 57
3.4 Stabilirea nivelului creditelor performante şi a celor neperformante
acordate de banca comercială Raiffeisen Bank 66
BIBLIOGRAFIE 71
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu