CUPRINS
INTRODUCERE………………………………………………………………………3
Capitolul I – Managementul resurselor umane-elemente
teoretice………….……..5
1.1. Managementul resurselor umane-concept………………………………….……6
1.2. Evoluţia managementului resurselor umane……………………………………..8
1.3. Conţinutul activităţii de conducere a resurselor
umane………………………...15
1.4. Particularităţile resurselor umane în turism……………………………….……17
1.5. Rolul conducerii ştiinţifice a personalului în eficienţa
firmelor de turism……..20
Capitolul II – Prezentarea generală a hotelului Crowne Plaza Flora
Bucureşti…22
2.1. Scurt istoric al lanţului Holiday
Hospitality……………………………………22
2.2. Prezentarea hotelului Crowne Plaza Flora
Bucureşti…………………………...24
2.2.1. Situaţia juridică………………………………………………………..25
2.3. Analiza pieţei…………………………………………………………………...27
2.3.1. Oferta hotelului Crowne Plaza Flora
Bucureşti……………………….27
2.3.2. Sistemul de rezervări…………………………………………………..35
2.3.3. Relaţiile cu agenţiile de
turism………………………………………..37
2.3.4. Concurenţa……………………………...……………………………..38
2.3.5. Clientela hotelului Crowne Plaza Flora
Bucureşti……...……………..40
2.4. Circulaţia turistică………………………………………………………………42
2.5. Analiza indicatorilor economico-financiari……………………………………
45
Capitolul III – Managementul resurselor umane în cadrul hotelului
Crowne Plaza Flora Bucureşti……………………………………………………...51
3.1. Structura organizatorică a hotelului Crowne Plaza Flora
Bucureşti……………51
3.2. Recrutarea, selectarea şi angajarea personalului
hotelului……………………..57
3.3. Analiza posturilor……………………………………………………………….61
3.4. Evaluarea performanţelor angajaţilor
hotelului………………………………...67
3.5. Gestiunea carierei personalului………………………………………………....71
3.5.1. Pregătirea profesională…………………………………………..…….71
3.5.2. Dezvoltarea profesională……………………………………….……..74
3.5.3. Planificarea carierei……………………………………………….…..75
3.5.4. Promovarea personalului………………………………………….…..76
3.6. Politica de personal în cadrul hotelului Crowne Plaza Flora
Bucureşti……...…76
3.6.1. Eficienţa angajaţilor hotelului Crowne Plaza
Flora Bucureşti………...77
3.6.2. Motivaţia şi satisfacţia în muncă a
personalului………………………81
3.6.3. Drepturile şi obligaţiile
angajaţilor……………………………………82
Capitolul IV – Perfecţionarea managementului resurselor umane în cadrul
hotelului Crowne Plaza Flora Bucureşti……………………….….86
4.1. Puncte forte şi puncte slabe ale managementului resurselor
umane în cadrul hotelului Crowne Plaza Flora
Bucureşti…………………………………….…86
4.2. Recomandări privind perfecţionarea politicii de
personal……………………..88
CONCLUZII………………………………………………………………………….93
BIBLIOGRAFIE……………………………………………………………………...95
ANEXE : nr.1 – Organigrama…………………………………………………………95
nr.2 – Regulile casei………………………………………………………...96
nr.3 – Fişe de post…………………………………………………………104
nr.4 – Contract individual de muncă………………………………………114
nr.5 – Formular de evaluare a
performanţelor…………………………….115
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu