Cuprins
1 Cuprins
1. Introducere 5
1.1. Aspecte generale 5
1.2. Activitatea de marketing – o necesitate a economiei de piaţă
7
2. Produsul, locul şi ambianţa 8
3. Politica de preţ 9
3.1. Preţul - componentă a mixului de marketing 9
3.2. Obiectivele politicilor de preţ 9
3.3. Metode de stabilire a preţului 10
3.3.1. Stabilirea preţurilor de vânzare pornind de la costuri
11
3.3.2. Stabilirea preţurilor pornind de la analiza cererii
16
3.3.3. Stabilirea preţurilor de vânzare pornind de la concurenţă
17
3.4. Strategii de preţ 18
3.4.1. Strategii de preţ pentru lansarea noilor produse 18
3.4.2. Strategii de preţ în cadrul gamei sortimentale
19
3.4.3. Strategii reactive la preţurile concurenţilor
20
4. Promovarea unităţilor de tip catering 20
4.1. Introducere 21
4.2. Obiectivele promovării 21
4.3. Mediile şi suporturile publicitare 22
4.4. Promovarea vânzărilor 23
4.5. Merchandising-ul 24
4.6. Relaţiile publice
5. Politica de distribuţie 30
5.1. Conţinutul distribuţiei în catering 30
5.2. Structura activităţii de distribuţie
30
5.2.1. Reţeaua de distribuţie 30
5.2.2. Canalele de distribuţie 31
5.2.3. Obiective şi strategii ale politicii de distribuţie
31
5.3. Perspective privind distribuţia produselor alimentare
32
6. Personalul unităţii de catering – forţă de vânzare 36
6.1. Personalul şi grija faţă de clienţi
36
6.2. Aspecte privind pregătirea personalului
37
6.2.1. Motivarea personalului
38
6.2.2. Modalităţi de pregătire a personalului de servire
38
6.2.3. Definirea standardelor de performanţă
39
6.2.4. Măsurarea şi monitorizarea performanţei
40
6.3. Abilităţile personalului unităţii de catering
40
7. Studiu de caz privind rolul personalului de vânzare în unităţile
de tip catering Fantastic Fast Food şi Pret-a-Manger 45
Concluzii 59
1 Bibliografie 60
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu