INTRODUCERE 2
CAPITOLUL I. Produsele apicole. Compoziţie chimică şi importanţa
terapeutică 3
I.1. Mierea de albine 3
I.1.1. Generalităţi 3
I.1.2. Compoziţie chimică 10
I.1.3. Sortimente 13
I.1.4. Funcţii terapeutice si nutriţionale 18
I.2. Polenul 21
I.3. Propolisul 23
I.4. Laptişorul de matcă 25
CAPITOLUL II. 27
II.1. Materiale şi metode de evaluare a proprietăţilor antibacteriene ale
produselor apicole 27
II.1.1. Revitalizarea tulpinilor de colecţie şi descrierea mediilor
de cultură utilizate 28
II.1.2. Pregătirea mediilor modificate prin adăugarea de produse
apicole 33
II.1.3. Evaluarea eficienţei produselor de testat în concentraţii de 5
şi 15% 35
II.1.4. Evaluarea eficienţei produselor testate în concentraţie de
100% 36
II.1.5. Testarea rezultatelor 36
II.2. Rezultatele obţinute şi interpretarea acestora 38
II.2.1. Evaluarea eficienţei mierii de albine poliflore si a
amestecului fluid după
încorporarea în medii de cultură în procente de 5 şi 15% 38
II.2.2. Evaluarea eficienţei celor două produse în concentraţie de 100
% 45
II.2.3. Verificarea rezultatelor 47
II.2.4. Analiza rezultatelor 49
CONCLUZII 53
BIBLIOGRAFIE 55