CUPRINS
|Studiul actual al cunoaşterii în domeniu pe plan naţional şi | |
|internaţional.....................................................|1 |
|.................................. | |
| | |
|Principii ale tratamentului de |7 |
|pregătire..................................... | |
| | |
|1. Cercetări privind comportarea pastei de tomate la ambalarea sub| |
|vid...............................................................|9 |
|................................ | |
| | |
|2. Cercetări privind comportarea sfeclei roşii proaspete şi | |
|parţial transformate la ambalarea sub |10 |
|vid.................................................... | |
| | |
|3. Cercetări privind comportarea cartofilor proaspeţi şi procesaţi| |
|la ambalarea sub |14 |
|vid...............................................................| |
|.............. | |
| | |
|4. Toleranţa relativă a legumelor la O2 şi CO2 |16 |
|.................................. | |
| | |
|5. Efecte benefice sau prejudiciile atmosferei |18 |
|modificate.................. | |
| 5.1. Incidenţa tipului de organisme şi rolul |18 |
|etilenei................... | |
| 5.2. Exemple de efecte benefice a atmosferei |20 |
|modificate........ | |
| 5.3. Efectele atmosferei modificate asupra psihologiei | |
|stării |23 |
|sanitare..........................................................| |
|.................... | |
| | |
|6. Efectele păstrării sub folie de |24 |
|polimeri........................................... | |
| 6.1. Rolul filmelor de |24 |
|polimeri.................................................. | |
| 6.2. Exemple de aplicare a filmelor |25 |
|plastice............................ | |
| | |
|7. Crearea şi menţinerea |27 |
|atmosferei................................................ | |
| 7.1. Modificarea pasivă a |28 |
|atmosferei....................................... | |
| 7.1.1. Activitatea respiratorie a |31 |
|produselor....................... | |
| 7.1.2. Obţinerea amestecurilor gazoase în |31 |
|ambalaje....... | |
| 7.1.3. Permeabilitatea filmelor plastice |32 |
|utilizate................ | |
| 7.2. Modificarea activă a |34 |
|atmosferei........................................ | |
| 7.3. Cazul particular al |35 |
|glazurilor............................................. | |
| 7.3.1. Ceruirea cu uleiuri (ceruire vegetală, | |
|parafine, |36 |
|carnauba...)......................................................| |
|...... | |
| 7.3.2. Polizaharide(pectine, celuloze şi esteri, | |
|amidon, |37 |
|gume | |
|vegetale)...................................................... | |
| 7.3.3. |38 |
|Proteinele........................................................| |
|....... | |
|8. Punerea în practica |39 |
|industrială..................................................... | |
| 8.1. Forme de |39 |
|ambalaje..........................................................| |
| 8.2. Probleme şi |40 |
|soluţii...........................................................| |
|. | |
|Concluzii.........................................................|42 |
|................................... | |
|Bibliografie......................................................|44 |
|................................... | |
EVOLUŢIA LEGUMELOR DUPĂ RECOLTARE ŞI CONSERVARE......................50
1.ASPECTE STRUCTURALE
2. ASPECTE HIDRICE
3. ASPECTE METABOLICE
4. FACTORI DE SUPRAVIEŢUIRE DUPĂ RECOLTARE
5.
Concluzii...............................................................
.......................................75