Controlul calitatii produselor apicole

                                   Cuprins
      Partea a I a. Studiu Bibliografic
                                                               Introducere..
............................................................................
...............
      Capitolul 1.  Mierea de albine...
                 1.1.Clasificarea mierii de albine..
                 1.2.Specii  de  albine  si  particularitatile   structurale
           ale acestora....
                 1.3.Producerea mierii de catre albine..
                 1.4.Compozitia chimica a mierii...
                       1.4.1.Apa...
                       1.4.2.Substantele zaharoase....
                            1.4.2.1.Monozaharidele..
                             1.4.2.2.Dizaharidele...
                             1.4.2.3.Trizaharidele....
                             1.4.2.4.Zaharuri superioare..
                       1.4.3.Substante nezaharoase...
                             1.4.3.1.Acizii....
                             1.4.3.2.Enzimele...
                             1.4.3.3.Vitaminele...
                             1.4.3.4.Sarurile minerale...
                             1.4.3.5.Proteinele.....
                             1.4.3.6.Alti compusi.....
                 1.5. Valoarea alimentara si dietetica a mierii de
                              albine....
                 1.6.Valoarea terapeutica a mierii de albine....
                 1.7. Caracteristicile organoleptice ale mierii de
                              albine.....
                       1.7.1.Aspectul si consistenta mierii...
                       1.7.2.Cristalizarea mierii...
                       1.7.3.Culoarea...
                       1.7.4.Gustul.....
                       1.7.5.Aroma...
      Capitolul 2. Alte produse apicole.......
                 2.1.Laptisorul de matca....
                 2.2.Polenul si pastura....
                 2.3.Propolisul..
                 2.4.Veninul de albine....
                 2.5.Ceara de albine...
      Capitolul 3. Controlul calitatii produselor apicole...
                 3.1.Mierea de albine.....
                       3.1.1.Generalitati....
                       3.1.2.Examenul organoleptic si determinarea
                                  impuritatilor....
                             3.1.2.1.Examenul organoleptic...
                             3.1.2.2.Determinarea impuritatilor..
                               3.1.3.Determinarea          caracteristicilor
                 fizico-chimice...
                             3.1.3.1.Determinarea apei...
                             3.1.3.2.Determinarea cenusei...
                             3.1.3.3.Determinarea zaharului reductor prin
                                  metoda Elser....
                            3.1.3.4.Determinarea       zaharului       usor
                            hidrolizabil prin metoda Elser......
                             3.1.3.5.Determinarea substantelor insolubile
                             in apa....
                             3.1.3.6.Determinarea indicelui diastazic prin
                             metoda Gothe.....
                             3.1.3.7.Determinarea hidroximetilfurfuralui
                             (NMF) prin metoda Fiehe...
                             3.1.3.8.Determinarea hidroximetilfurfuralui
                             (NMF) prin metoda Winkler...
                             3.1.3.9.Identificarea glucozei indusriale prin
                             reactia cu alcol...
                             3.1.3.10.Identificarea fainei de cereale  si  a
                             amidonului prin reactia cu iod..
                             3.1.3.11.Identificarea gelatinei si cleiului
                             prin reactia cu tanin.....
                             3.1.3.12.Identificarea clorurii de anilina..
                             3.1.3.13.Identificarea mierii de mana prin
                             reactia cu apa de var..
                             3.1.3.14.Determinarea indicelui colorimetric
                             3.1.3.15.Determinarea conductivitaii
                             electrice...
                             3.1.3.16.Determinarea continutului de
                             granule de polen...
                             3.1.3.17.Determinarea microcristalelor
                             de zaharuri......
                             3.1.3.18.Determinarea aciditatii prin
                             tritrimetrica....
                       3.1.4.Mentiuni in buletinul de analiza....
                       3.1.5.Conditii de calitate a mierii......
                 3.2.Posibilitati de falsificare a mierii....
                       3.2.1.Falsificarea cu sirop de zahar...
                       3.2.2.Falsificarea cu sirop de zahar invertit pe
                       cale chimica.....
                       3.2.3.Falsificarea cu sirop de porumb (HFCS)
                       sau alt hidrolizat enzimatic de amidon...
                       3.2.4.Falsificarea cu melasa…..
                       3.2.5.Falsificarea prin adaos de albus de ou…
                       3.2.6.Alte falsificari….
      Bibliografie…………..
Pagini 85