Cuprins
I. CUVANT INAINTE
II. SERVIREA PREPARATELOR DIN CARNE CARNE DE PESTE
II.1 ARANJAREA MESELOR
II.2 SERVIREA PREPARATELOR DIN PESTE
II.2.1 SERVIREA DIRECTA, CU AJUTORUL CLESTELUI
II.2.2 SERVIREA LA GHERIDON
II.3 PREGATIREA PESTELUI
II.3.1 CURATIREA DE SOLZI
II.3.2 EVISCERAREA
II.3.3 DECAPITAREA
II.3.4 SPALAREA
II.3.5 PORTIONAREA
II.3.6 FILETAREA
II.4 PRELUCRAREA PRELIMINARA A PESTELUI CONGELAT
II.4.1 PRELUCRAREA TERMICA A PESTELUI
II.5 PRINCIPALELE TIPURI DE PESTI VALORIFICATI ALIMENTAR IN ROMANIA
III. SERVIREA STRIDIILOR, A RACILOR SL A ICRELOR NEGRE
III.1 STRIDIILE SE SERVESC PE PLATOURI CU GHEATA PISATA
III.2 RACII
III.3 ICRELE NEGRE
IV. STRUCTURA PESTELUI
V. DEBARASAREA MESELOR
VI. TEHNOLOGIA PREPARATELOR SPECIALE DIN PESTE, CRUSTACEE, BATRACIENI
VI.1 TEHNOLOGIA PREPARATELOR SPECIALE DIN PESTE
VI.1.1 MATERII PRIME
VII. EFECTELE OPERATIILOR TEHNOLOGICE ASUPRA CALITATII NUTRITIVE
VII.1 PREPARATE DIN CRUSTACEE, MOLUSTE, BATRACIENI
VII.1.1 PREPARATE DIN PUI DE BALTA
VII.2 PREPARATE DIN CRUSTACEE
VIII. IGIENA SI PROTECTIA MUNCII IN UNITATILE DE ALIMENTATIE PUBLICA
VIII.1 NOTIUNI SPECIFICE DE PROTECTIA MUNCII
IX. ARANJAREA MESEI (MISE-EN-PLACE)
X. ROLUL SI SARCINILE OSPATARULUI SAU BARMANULUI
X.1 REGULI SPECIFICE DE IGIENA INDIVIDUALA SI A LOCULUI DE
MUNCA
XI. ATRIBUTIILE PERSONALULUI
XI.1 ATRIBUTII COMUNE INTREGULUI PERSONAL
XI.2 ATRIBUTIILE SPECIFICE FIECAREI FUNCTII
XI.2.1 SEFUL DE UNITATE
XI.2.2 SEFUL DE SALA (MAITRE DHOTEL)
XI.2.3 CHELNERUL
XII. REGULI SPECIFICE DE IGIENA INDIVIDUAL SI A LOCULUI DE MUNCA
XII.1 INTRETINEREA SI PASTRAREA OBIECTELOR DE SERVIRE
XIII. PRIMIREA CLIENTILOR
XIII.1 NUMARUL PERSOANELOR
XIII.2 CARACTERISTICILE CLIENTILOR
XIII.3 GRADUL DE INCARCARE AL CHELNERILOR
XIV. PREZENTAREA PREPARATELOR
XIV.1 PREZENTAREA SCRISA
XIV.2 PREZENTAREA VIZUALA
XIV.3 PREZENTAREA ORALA
XIV.4 PREZENTAREA COMBINATA SAU MIXTA
XIV.5 PRIMIREA COMENZII
XIV.6 TRANSMITEREA COMENZII LA SECTII
XV. RETETE CULINARE DIN CARNE DE PESTE
XV.1 BIBAN "IN COAJA"
XV.2 BORS DE CRAP
XV.3 CALCAN FIERT
XV.4 CHIFTELUTE DE SALAU
XV.5 CRAP CU CASCAVAL
XV.6 FILE DE SALAU CU ROSII LA CUPTOR
XV.7 MANCARE DE SOMN CU ROSII
Bibliografie
Pagini 50