Capitolul 1. POLUAREA APEI.
1.1. Principalele materii poluante şi efectele acestora.
1.2. Principalele surse de poluare.
1.2.1. Surse de poluare naturale.
1.2.2. Surse de poluare artificială.
A. Ape uzate.
B. Depozite de deşeuri sau reziduuri solide.
1.3. Clasificarea apelor după utilizări.
Capitolul 2. APE UZATE.
2.1. Ape uzate menajere.
2.2. Consideraţii generale privind caracteristicile calitative şi
cantitative ale apelor uzate industriale.
2.2.1. Caracteristicile principale ale unor categorii de ape uzate
industriale.
2.3. Debitele principalelor categorii de ape uzate industriale.
2.4. Consideraţii generale privind epurarea apelor uzate industriale.
Capitolul 3. CONDIŢII DE CALITATE LA EVACUAREA APELOR UZATE INDUSTRIALE
3.1. Evacuarea apelor uzate industriale în reţeaua de canalizare
orăşenească.
3.2. Evacuarea apelor uzate industriale în receptori.
3.2.1. Influenţa apelor uzate asupra receptorului.
3.2.2. Categorii de folosinţă şi condiţii de calitate a apelor de
suprafaţă.
3.2.3. Stabilirea gradului de epurare necesar pentru dimensionarea
staţiilor de epurare.
Capitolul 4. METODE DE ANALIZA A APELOR UZATE.
4.1. Controlul calităţii apei brute şi a apei tratate într-o staţie de
tratare.
4.1.1. Generalităţi.
4.1.2. Metode de prelevare.
4.2. Conservarea eşantioanelor în vederea analizei.
Capitolul 5. EPURAREA APELOR UZATE PROVENITE DIN INDUSTRIE. STUDII DE CAZ
5.1. Principiile teoretice şi reacţii de bază ale procesului de epurare.
5.2. Descrierea procesului tehnologic de epurare.
5.2.1. Epurarea mecanică.
5.2.2. Epurarea chimică.
5.2.3. Reglare pH – diluţie.
5.2.4. Omogenizare – pompare intermediară.
5.2.5. Decantare secundară, treapta I-a.
5.2.6. Epurare biologică, treapta a II-a.
5.2.7. Preparare – dozare reactivi.
5.2.8. Prelucrare nămol.
5.2.9. Sistemul de canalizare.
5.3. Metode de control şi analiză a apelor tratate în procesul tehnologic
de epurare.
5.4. Determinarea randamentului de epurare în lunile noiembrie 2004 şi
martie 2005.
5.5. Descrierea generală a sistemului de alimentare cu apă din sursa
Brădişor.
5.5.1. Caracteristicile apei din lacul Brădişor.
5.5.2. Stabilirea tehnologiei de tratare.
5.5.3. Conducta de distribuţie şi transport.
5.5.4. Rezervoarele de distribuţie apă potabilă la consumatori.
BIBLIOGRAFIE
Pagini 59
-----------------------
2