|Necesitatea relansării producţiei agricole vegetale pe |1 |
|criterii de eficienţă | |
| | |
|I. Caracterizarea societăţii |4 |
|1.1. Scurt istoric privind înfiinţarea |4 |
|1.2. Domeniul de activitate |4 |
|1.3. Organizarea structurală |10 |
| | |
|II. Resursele de producţie |13 |
|2.1. Structura fondului funciar pe categorii de folosinţă|14 |
|2.2. Evoluţia şi structura numărului de personal şi pe |15 |
|categorii de personal | |
| | |
|III. Analiza diagnostic a activităţii |17 |
|3.1. Evoluţia şi structura activelor |17 |
|3.2. Evoluţia şi structura pasivelor |22 |
|3.3. Evoluţia şi structura veniturilor, cheltuielilor şi | |
|rezultatelor la S.C. |25 |
|“Unisem” S.A. Buzău | |
| | |
|IV. Eficienţa economică în producţia vegetală |32 |
|4.1. Conceptul de eficienţă economică în agricultură |32 |
|4.2. Resurse de producţie ale fermei |33 |
|4.2.1. Structura fondului funciar |35 |
|4.2.2. Forţa de muncă |36 |
|4.3. Structura suprafeţelor cultivate la ferma Unisem |38 |
|Buzău | |
|4.4. Eficienţa economică în producţie vegetală |39 |
|4.5. Analiza factorială a costurilor de producţie |45 |
| | |
| | |
|V. Căi de creştere a eficienţei economice la ferma Unisem|55 |
|S.A. Buzău | |
|5.1. Factorii de creştere a producţiei vegetale |56 |
|5.1.1. Asolamentele şi organizarea teritoriului |56 |
|5.1.2 Soi şi hibrizi |58 |
|5.1.3. Optimizarea folosirii îngrăşămintelor chimice |60 |
|5.2. Alegerea variantelor optime de combatere a bolilor | |
|şi dăunătorilor după criterii economice |67 |
|5.3. Optimizarea structurii soiurilor după criterii |68 |
|economice | |
|5.3.1. Optimizarea structurii soiurilor pentru o singură | |
|cultură, în condiţiile în care factorii de producţie |69 |
|acţionează omogen | |
|5.3.2. Optimizarea multifactorială a soiurilor de legume | |
| | |
|VI. Concluzii şi propuneri |77 |
| | |
|Bibliografie |80 |